Dit is wat gin-tonic voor je kan doen

Gezondheid

Als je al een reden nodig had om het te drinken. 

Wat is wetenschap toch leuk af en toe. Deze week ontdekten de mannen met witte jassen  dat hooikoortspatiënten baat hebben bij het drinken van gin-tonics.

Tenminste, tot op zekere hoogte. Voordat je je antihistaminica in de prullenbak mietert en een terras opzoekt, willen we je even wat perspectief bieden. Verschillende dranken bevatten sulfieten en histamine (zeker bepaalde rode wijnen en donkere bieren) wat een nare reactie kan geven bij mensen die last hebben van hooikoorts. Deze reactie is vergelijkbaar met de allergische reactie op pollen in de lucht.

Gin bevat een stuk minder histamine en kan in combinatie met de verfrissende tonic wat verlichting bieden. Kies je voor een gin met vlierbessen, dan kan je hooikoorts al snel een stuk minder worden. Maar niet alleen je hooikoorts…

Onderzoekers van de Griffith University ontdekten namelijk dat twee werkzame stoffen in vlierbessen (quercetine en anthocyaninen) de duur van je verkoudheid met twee dagen kan verminderen. Deelnemers aan een onderzoek die een fruitextract van de vlierbessen namen herstelden namelijk sneller van een verkoudheid dan degenen die een placebo kregen.

Dit ondersteunt de kennis die eerder opgedaan werd in een onderzoek met dieren, waarin naar voren kwam dat de stoffen in de bessen ervoor zorgen dat de ziektebestrijdende antilichamen toenemen. Hierdoor verklein je de kans op infecties.

Nu zullen we je uiteraard aanraden om je eerst op het vlierbessensap te storten voordat je overgaat op het sterkere spul, maar we snappen goed dat je de gin en tonics niet kunt laten staan op een zonnige terrasavond. Proost.

Tijdelijke geheelonthouding is goed voor meer dan alleen je lever.
Omdat je ballen alleen het beste verdienen.
Bonus: er komt geen boerenkool of yogabal aan te pas.