Bier en vrienden zijn goed voor je gezondheid

Gezondheid

De wetenschap heeft gesproken!

Bier drinken voelt niet per se heel gezond. Toch kan het dat volgens nieuw onderzoek van Robin Dunbar, van de Universiteit van Oxford, wel zijn. Tijdens zijn carrière als ontwikkelingspsycholoog ontdekte hij namelijk dat bier drinken met je vrienden goed is voor je gezondheid. En er is nog meer goed nieuws: het gaat hier niet om één biertje per jaar of maand, maar om twee alcholische versnaperingen per week, als het even kan. 

>> Kun je tegelijkertijd spieren opbouwen en bier drinken? >

Volgens Dunbar zijn mannen die regelmatig met ‘de boys’ afspreken om bier te drinken, gezonder, minder depressief en genezen zij sneller van ziektes dan thuiszitters.

Je vraagt je waarschijnlijk af waar deze beweringen vandaan komen. Volgens Medical Daily is het de band die je met je vrienden hebt die zorgt voor geluksgevoelens, zelfvertrouwen en stressvermindering. Dit zijn als het ware de magische drie met betrekking tot gezondheid.

 

>> 6 tips om je bier sneller te koelen > 

 

Volgens de onderzoekers hoef je heus niet laveloos thuis te komen, zolang je het maar naar je zin hebt met je maten. Dit kan bijvoorbeeld ook met een avond uiteten, karten of wat dan ook. Als het maar twee keer per week is, met minder dan vijf mannen.

Misschien dat er wel één addertje onder het gras zit: het onderzoek is gesponsord door Guinness. Maar dat hoeft je vriendin niet te weten. Zij wil toch zeker ook dat je gezond blijft?

 

Via Esquire.nl

Misschien valt het allemaal wel mee.
Kleine aanpassingen voor groots resultaat.
Een duidelijke weergave van hoe je BMI niet alles zegt over je lichaam.