Bewegen is gezond

Gezondheid

Dat hoeven we je inmiddels niet meer te vertellen. Niet alleen om dat volhardende bierbuikje weg te houden, maar zeker ook voor je kids.

Finse onderzoekers bestudeerden de relatie tussen beweging en het stresshormoon cortisol onder ruim 250 8-jarigen. De kinderen werden ingedeeld op hoe actief ze normaal gesproken waren en vervolgens werd via speekselmonsters de hoeveelheid cortisol gemeten. Daarna werd de hoeveelheid cortisol gemeten terwijl de koters werden onderworpen aan de kindvriendelijke versie van de Trier Social Stress Test. Wat bleek? Hoe actief of lui de kinderen ook waren, de hoeveelheid cortisol bleef constant. Behalve na de stresstest. De actiefste kinderen die de meeste beweging kregen, lieten geen of een zeer geringe verhoging van de cortisolniveaus zien, terwijl luie kinderen bij stress een aanzienlijke stijging van de hoeveelheid cortisol toonden.  

Bron:Medical News Today

Is intermittent fasting de manier om van je vet af te komen? Of is het de risico’s niet waard?
Mensen doen de gekste dingen, ze helpen ook nog…
Plan je koolhydraten slim: bouw meer spieren en verbrand meer vet.
Whey, caseïne en creatine hebben inmiddels een vast plek veroverd in je keukenkast, maar er is een nieuwe #fitfood opgestaan die niet misstaat tussen je supplementen: gember.
Iets wat je je hoogstwaarschijnlijk wel eens hebt afgevraagd toen de nood hoog was op je werk.