Bewegen is gezond

Gezondheid

Dat hoeven we je inmiddels niet meer te vertellen. Niet alleen om dat volhardende bierbuikje weg te houden, maar zeker ook voor je kids.

Finse onderzoekers bestudeerden de relatie tussen beweging en het stresshormoon cortisol onder ruim 250 8-jarigen. De kinderen werden ingedeeld op hoe actief ze normaal gesproken waren en vervolgens werd via speekselmonsters de hoeveelheid cortisol gemeten. Daarna werd de hoeveelheid cortisol gemeten terwijl de koters werden onderworpen aan de kindvriendelijke versie van de Trier Social Stress Test. Wat bleek? Hoe actief of lui de kinderen ook waren, de hoeveelheid cortisol bleef constant. Behalve na de stresstest. De actiefste kinderen die de meeste beweging kregen, lieten geen of een zeer geringe verhoging van de cortisolniveaus zien, terwijl luie kinderen bij stress een aanzienlijke stijging van de hoeveelheid cortisol toonden.  

Bron:Medical News Today

Val af door vet met vet te bestrijden. Het kan echt. Activeer je bruine vet, verlies je witte vet en val af.
Zes manieren om af te vallen tijdens je nachtrust. Nice. 
Afvallen gaat niet over één nacht ijs, maar het hoeft ook je leven niet compleet op te slokken. Er zijn gemakkelijkere manieren om gewicht te verliezen dan altijd maar calorieën tellen, letten op alles wat je slokdarm passeert en met een grote boog om restaurants heen lopen. Hieronder vind je 8 tips die je helpen met afslanken, zodat je je vetrollen voorgoed vaarwel kan zeggen.
Mislukken je pogingen om strak te worden keer op keer? 
Meestal zijn nagelproblemen onschuldig, maar soms duiden ze op grotere problemen. Wil je je nagels gewoon eens goed laten verzorgen dan is een bezoek aan de pedicure of manicure een goed idee. Herken nagelproblemen voordat ze een ramp worden.
Ranzig feitje: fecaliën zitten overal. Waarschijnlijk was je na elk toiletbezoek netjes je handen, maar doe je dat ook als je je telefoon gebruikt hebt? Of je tandenborstel? Nee? Nou, de E. Colibacterie is ook op zat dingen te vinden die je elke dag in je klauwen krijgt. Pas vooral op de volgende 10.