Bewegen is gezond

Gezondheid

Dat hoeven we je inmiddels niet meer te vertellen. Niet alleen om dat volhardende bierbuikje weg te houden, maar zeker ook voor je kids.

Finse onderzoekers bestudeerden de relatie tussen beweging en het stresshormoon cortisol onder ruim 250 8-jarigen. De kinderen werden ingedeeld op hoe actief ze normaal gesproken waren en vervolgens werd via speekselmonsters de hoeveelheid cortisol gemeten. Daarna werd de hoeveelheid cortisol gemeten terwijl de koters werden onderworpen aan de kindvriendelijke versie van de Trier Social Stress Test. Wat bleek? Hoe actief of lui de kinderen ook waren, de hoeveelheid cortisol bleef constant. Behalve na de stresstest. De actiefste kinderen die de meeste beweging kregen, lieten geen of een zeer geringe verhoging van de cortisolniveaus zien, terwijl luie kinderen bij stress een aanzienlijke stijging van de hoeveelheid cortisol toonden.  

Bron:Medical News Today

Je goedkope matras is niet de enige boosdoener.
Je hebt vast wel eens om je heen gehoord dat slapen op je buik slecht is voor je. Is dit waar? Wij zochten het uit.
Achttien uur vasten, wat doet dat met je lichaam? Een MH-redacteur probeerde het uit.
Het is niet makkelijk, maar ook niet onmogelijk.
Ben jij één van de 2 miljoen Nederlanders die op volwassen leeftijd nog nagels bijt? Men’s Health zocht uit wat de oorzaken van het dwangmatige kluiven zijn en hoe je er vanaf kunt komen.
Sorry, eten in bed is een no-go.