Bewegen is gezond

Gezondheid

Dat hoeven we je inmiddels niet meer te vertellen. Niet alleen om dat volhardende bierbuikje weg te houden, maar zeker ook voor je kids.

Finse onderzoekers bestudeerden de relatie tussen beweging en het stresshormoon cortisol onder ruim 250 8-jarigen. De kinderen werden ingedeeld op hoe actief ze normaal gesproken waren en vervolgens werd via speekselmonsters de hoeveelheid cortisol gemeten. Daarna werd de hoeveelheid cortisol gemeten terwijl de koters werden onderworpen aan de kindvriendelijke versie van de Trier Social Stress Test. Wat bleek? Hoe actief of lui de kinderen ook waren, de hoeveelheid cortisol bleef constant. Behalve na de stresstest. De actiefste kinderen die de meeste beweging kregen, lieten geen of een zeer geringe verhoging van de cortisolniveaus zien, terwijl luie kinderen bij stress een aanzienlijke stijging van de hoeveelheid cortisol toonden.  

Bron:Medical News Today

2016 staat al bijna weer voor de deur. Dit jaar wordt het tijd om je goede voornemens echt een keer vol te houden.
Nee, het blijft niet zeven jaar in je maag zitten.
Hazen zijn niet altijd beter af dan schildpadden – zeker niet wanneer het gaat om afvallen. Met een crashdiëet zal het moeilijker zijn om je resultaten vast te houden op de lange termijn. 
Je dagelijkse kopjes brandstof geven een serieuze boost aan je algehele gezondheid.
Curry, kip piri-piri, de Thaise keuken, chilipepers door je maaltijd, hete saus… Allemaal geweldig lekker als je het naar binnen gooit, maar minder plezant zodra het er weer uit komt.
Het is donker, koud en alles gaat moeizamer - onderzoek toont aan hoe je een winterdip verslaat.