Bewegen is gezond

Gezondheid

Dat hoeven we je inmiddels niet meer te vertellen. Niet alleen om dat volhardende bierbuikje weg te houden, maar zeker ook voor je kids.

Finse onderzoekers bestudeerden de relatie tussen beweging en het stresshormoon cortisol onder ruim 250 8-jarigen. De kinderen werden ingedeeld op hoe actief ze normaal gesproken waren en vervolgens werd via speekselmonsters de hoeveelheid cortisol gemeten. Daarna werd de hoeveelheid cortisol gemeten terwijl de koters werden onderworpen aan de kindvriendelijke versie van de Trier Social Stress Test. Wat bleek? Hoe actief of lui de kinderen ook waren, de hoeveelheid cortisol bleef constant. Behalve na de stresstest. De actiefste kinderen die de meeste beweging kregen, lieten geen of een zeer geringe verhoging van de cortisolniveaus zien, terwijl luie kinderen bij stress een aanzienlijke stijging van de hoeveelheid cortisol toonden.  

Bron:Medical News Today

Avocado’s zijn gezond – no shit, Sherlock. Maar gooi jij misschien wel het meest gezonde deel van de vrucht weg?
Nieuw onderzoek onthult de schokkende details over hoe je ziek kunt worden door je huisdier. 
De wetenschap ontkracht je laatste excuus om te stoppen met roken.
Een verrot werkschema hoeft je gezonde levensstijl niet in de weg te staan.
Nu hoef je je in elk geval nooit meer zorgen te maken over turbulentie.
Rokers die 28 dagen zijn gestopt, hebben 5 keer zoveel kans om voorgoed te stoppen. En 50 procent van de rokers die een op een vastgestelde datum stoppen, lukt het.