Bewegen is gezond

Gezondheid

Dat hoeven we je inmiddels niet meer te vertellen. Niet alleen om dat volhardende bierbuikje weg te houden, maar zeker ook voor je kids.

Finse onderzoekers bestudeerden de relatie tussen beweging en het stresshormoon cortisol onder ruim 250 8-jarigen. De kinderen werden ingedeeld op hoe actief ze normaal gesproken waren en vervolgens werd via speekselmonsters de hoeveelheid cortisol gemeten. Daarna werd de hoeveelheid cortisol gemeten terwijl de koters werden onderworpen aan de kindvriendelijke versie van de Trier Social Stress Test. Wat bleek? Hoe actief of lui de kinderen ook waren, de hoeveelheid cortisol bleef constant. Behalve na de stresstest. De actiefste kinderen die de meeste beweging kregen, lieten geen of een zeer geringe verhoging van de cortisolniveaus zien, terwijl luie kinderen bij stress een aanzienlijke stijging van de hoeveelheid cortisol toonden.  

Bron:Medical News Today

Om de feiten van de fabels te onderscheiden, gingen we te rade bij ervaringsdeskundigen en professionals. Dit is wat je moet weten over groeihormonen.
En exact deze dingen zijn de reden dat jij nog geen sixpack hebt.
Last van stress? Zie dan maar eens ‘nee’ te zeggen tegen snacks.
En nee, dat heeft niks te maken met het feit dat je een stuntpiloot achter het stuur bent.
Kun je gevallen voedsel nog echt opeten als je het binnen 5 seconden oppakt? Wij namen 7 conventionele wijsheden onder de loep, om de waarheid voor eens en altijd boven tafel te krijgen.