Bewegen is gezond

Gezondheid

Dat hoeven we je inmiddels niet meer te vertellen. Niet alleen om dat volhardende bierbuikje weg te houden, maar zeker ook voor je kids.

Finse onderzoekers bestudeerden de relatie tussen beweging en het stresshormoon cortisol onder ruim 250 8-jarigen. De kinderen werden ingedeeld op hoe actief ze normaal gesproken waren en vervolgens werd via speekselmonsters de hoeveelheid cortisol gemeten. Daarna werd de hoeveelheid cortisol gemeten terwijl de koters werden onderworpen aan de kindvriendelijke versie van de Trier Social Stress Test. Wat bleek? Hoe actief of lui de kinderen ook waren, de hoeveelheid cortisol bleef constant. Behalve na de stresstest. De actiefste kinderen die de meeste beweging kregen, lieten geen of een zeer geringe verhoging van de cortisolniveaus zien, terwijl luie kinderen bij stress een aanzienlijke stijging van de hoeveelheid cortisol toonden.  

Bron:Medical News Today

Laat snurken je slaappatroon niet in de war gooien. Gebruik onze tips om het nachtelijke bomenzagen voorgoed een halt toe te roepen.
Wat extra motivatie nodig om die laatste kilo’s te dumpen?
Geef maar toe, dit heb je altijd al willen weten.
Slecht nieuws voor je baas: een middagdutje op z’n tijd kan je leven redden.
Nederlandse wetenschappers hebben onderzocht of je iets tegen je kater kunt doen.
We gokken dat je je laatste tube tandpasta kocht omdat deze of in de aanbieding was, of om de leuke verpakking. Is tandpastamarketing één grote grap? MH poetst de bewijzen schoon.