Acht vet verbrandende eetregels

Gezondheid

Houd deze vetverbrandende voedingswetten aan, zodat die buik voorlopig niet meer terug komt. 

1. Idealiter nuttig je ’s ochtends de grootste maaltijd, tijdens de lunch een kleinere maaltijd en ’s avonds een lichte maaltijd of alleen wat fruit of een gevulde soep om het hongergevoel te stillen.

2. Begin de dag met een bord havermoutpap – enige uitzondering op de graanregel – met amandelmelk, bessen, walnoten en een stukje pure chocolade.

3. Let op met zuivelproducten. Vervang melk door plantaardige melk (bijvoorbeeld soja- of (nog beter) amandelmelk). Eet kaas met mate.

4. Groente en fruit zouden de basis van je dieet moeten vormen. Het zijn brede voedingsbronnen die je voorzien van een heleboel goede stoffen. Bladgroenten bijvoorbeeld zijn rijk aan calcium, die beter wordt opgenomen in je lichaam dan de calcium uit zuivel.  

5. Vervang aardappelen pasta en rijst door extra groente, peulvruchten, paddenstoelen of tofu.

6. Je hoeft niet gelijk te stoppen met het eten van rood vlees, maar beperk het wel. Eet per drie dagen een stuk rood vlees ter grootte van een speelkaart, dit is meer dan voldoende. Vette vis mag je vaker eten.

7. Drink veel water, enkele koppen groene en witte thee en minstens 1 glas zelfgeperst vruchten- of groentesap met vezels per dag. Beperk je alcoholinname tot maximaal twee glazen per dag, het liefst rode wijn.

8. Houd je metabolisme draaiende door meerdere gezonde tussendoortjes of kleine maaltijden per dag te eten.

Van vervelende verplichting naar genotsmoment.
Wetenschappers kunnen een hoop over je te weten komen en hebben daar maar één druppeltje zweet voor nodig.
Hoeveel calorieën mag je eten op een dag? 2500, zegt het Voedingscentrum. Te vaag, zeggen wij van Men's Health. De energiebehoefte van een kereltje van 160 centimeter dat de hele dag achter de computer zit, is anders dan die van een boom van een kerel die werkt als personal trainer. Gebruik de volgende calculator en bereken jouw precieze caloriebehoefte. 
Vraag het 5 experts, en je krijgt waarschijnlijk 5 verschillende antwoorden.
Zou het je whey-eiwitpoeder kunnen zijn? Deze experts zeggen van wel.