29 manieren om je hart te redden

Gezondheid

Het leven is kort – tenzij je je houdt aan deze strategieën om je hart te beschermen

Er zijn maar weinig manieren waarop je een kogel die op je hart wordt afgevuurd, te slim af kunt zijn. Je zou bijvoorbeeld een Kevlar-vest kunnen dragen (onwaarschijnlijk), een paar afdoende Matrix moves kunnen instuderen (nog onwaarschijnlijker) of met stomheid geslagen toekijken hoe de hand van God vanuit de hemel neerdaalt en het projectiel op wonderbaarlijke wijze uit de lucht plukt (gebeurt alleen in een Monty Python-sketch).

Maar dit deprimerende scenario heeft ook een positieve kant. Of eigenlijk twee. Ten eerste komt het dodelijke gevaar dat je hart bedreigt in de praktijk maar heel langzaam op je af. Dat gevaar heeft een naam: hartaandoeningen. En ten tweede zijn er minstens 30 manieren om die te overleven.

We hebben een hele hoop simpele, effectieve strategieën verzameld waarmee je je hart gezond kunt houden. Je hoeft ze niet allemaal in je leven in te passen, maar het is raadzaam om ze wel allemaal uit te proberen om te zien of je je er ook op de langere termijn aan kunt houden. Wie weet? Misschien ontwijk je zo die kogel wel…

Van vervelende verplichting naar genotsmoment.
Wetenschappers kunnen een hoop over je te weten komen en hebben daar maar één druppeltje zweet voor nodig.
Hoeveel calorieën mag je eten op een dag? 2500, zegt het Voedingscentrum. Te vaag, zeggen wij van Men's Health. De energiebehoefte van een kereltje van 160 centimeter dat de hele dag achter de computer zit, is anders dan die van een boom van een kerel die werkt als personal trainer. Gebruik de volgende calculator en bereken jouw precieze caloriebehoefte. 
Vraag het 5 experts, en je krijgt waarschijnlijk 5 verschillende antwoorden.
Zou het je whey-eiwitpoeder kunnen zijn? Deze experts zeggen van wel.