29 manieren om je hart te redden

Gezondheid

Het leven is kort – tenzij je je houdt aan deze strategieën om je hart te beschermen

Er zijn maar weinig manieren waarop je een kogel die op je hart wordt afgevuurd, te slim af kunt zijn. Je zou bijvoorbeeld een Kevlar-vest kunnen dragen (onwaarschijnlijk), een paar afdoende Matrix moves kunnen instuderen (nog onwaarschijnlijker) of met stomheid geslagen toekijken hoe de hand van God vanuit de hemel neerdaalt en het projectiel op wonderbaarlijke wijze uit de lucht plukt (gebeurt alleen in een Monty Python-sketch).

Maar dit deprimerende scenario heeft ook een positieve kant. Of eigenlijk twee. Ten eerste komt het dodelijke gevaar dat je hart bedreigt in de praktijk maar heel langzaam op je af. Dat gevaar heeft een naam: hartaandoeningen. En ten tweede zijn er minstens 30 manieren om die te overleven.

We hebben een hele hoop simpele, effectieve strategieën verzameld waarmee je je hart gezond kunt houden. Je hoeft ze niet allemaal in je leven in te passen, maar het is raadzaam om ze wel allemaal uit te proberen om te zien of je je er ook op de langere termijn aan kunt houden. Wie weet? Misschien ontwijk je zo die kogel wel…

Tijdelijke geheelonthouding is goed voor meer dan alleen je lever.
Omdat je ballen alleen het beste verdienen.
Bonus: er komt geen boerenkool of yogabal aan te pas.