Waarom sporten in de regen gezond is

Fitness

Vanavond ga jij dus ondanks de stortregen mooi een blokje om. 

Komt het met bakken uit de hemel en is dat voor jou een reden om niet te gaan sporten? Is dat soms zelfs zo wanneer het motregent? We zeggen het niet graag, maar doen het toch: sukkel! Afgezien van dat je echt niet smelt van een beetje regen, is sporten in de buitenlucht hartstikke goed voor je - ook zonder stralende zon.
    

De temperatuur tijdens je workout is perfect
Natuurlijk, de eerste paar minuten zijn even bikkelen als je vanuit je droge warme huis de regen instapt, maar zodra je hartslag omhoog schiet en je lichaamstemperatuur een paar graden stijgt, kom je erachter hoe prettig en motiverend die verkoelende douche van Moeder Natuur is.

Je krijgt er heel veel energie van
Wil je je training in de buitenlucht overslaan omdat je niet zoveel energie hebt? Jammer, want door je in de regen in het zweet te werken krijg je juist meer energie. Weet je waar je wel moe van wordt? Thuisblijven en je workout omruilen voor een Netflix-uurtje. Bam.

Er zit extra veel zuurstof in de lucht
Niet alleen de regendruppels zelf, ook de dalende luchtdruk tijdens een regenbui kan dit verfrissende gevoel veroorzaken.

Je móét tijdens het sporten wel in beweging blijven
Stilstaan is geen optie, tenzij je graag pijlsnel afkoelt en een week lang spierpijn wilt hebben. Daarnaast is het wetenschappelijk bewezen dat je, op voorwaarde van een aantal factoren, door rennen in de regen minder nat wordt. Hoe dat precies werkt? Check onderstaande video.

Je geestelijke gezondheid gaat erop vooruit
Plus, je kunt sowieso op het respect rekenen van omstanders die verscholen in hun auto diep respect hebben voor je doorzettingsvermogen. En check vooral even die verlangende blik van die fitchick wanneer je doorweekt maar fanatiek de hoek om komt rennen.

Je hebt het rijk voor je alleen
Waar je met fantastisch weer kans hebt om achter één of meerdere slakken te belanden, heb je nu alle ruimte voor jezelf. Lekker rustig. Er zijn altijd meer mensen die bij slecht weer binnen blijven dan fanatiekelingen die besluiten vol trots een regenbui te trotseren. Doe er je voordeel mee. 

 

Via Womenshealthmag.nl

Vind een trainingspartner en kom erachter wie het eerste finisht.
Tyson Fury (zwaargewicht bokskampioen) geeft het goede voorbeeld.
Je wilt van je kippenpoten af? Dan wordt het tijd voor deze aanpak!
Deze 3 oefeningen zijn net wat uitdagender dan de standaard buikspieroefening.
Men's Health-trainer Chief Brabon legt zijn tactiek uit en geeft je een schema.
Vet verbranden hoeft heus niet veel tijd te kosten.