Kan jij deze workout aan? Dan ben je sterker dan 99% van de wereld

Fitness

Dit is INSANE (inclusief een aangepaste versie voor de normalere mensen onder ons). 

Voor als je ’t nog niet weet: CrossFit is een van de moeilijkste sporten ooit. Een high-intensity fitnessprogramma met telkens andere functionele oefeningen uit allerlei sporten en nog meer manieren om ze uit te voeren. CrossFit-atleten vinden geen voldoening in een simpele deadlift of een snelle sprint – zij moeten alles even goed kunnen. Op dit moment vindt de derde week van de CrossFit Open plaats, een vijfwekelijkse, wereldwijde wedstrijd waaraan allerlei atleten kunnen meedoen. Deze atleten gaan de strijd met elkaar aan in hun eigen gym en voeren hun scores online in om te kijken op wat voor niveau ze zitten in vergelijking met de rest van de wereld. Om nou te zeggen dat de workouts lastig zijn, is een understatement.

 

Hieronder de grootste marteling tot nu toe: de workout die deze week naar buiten kwam is zo snoeihard dat de meeste wedstrijddeelnemers niet eens één ronde haalden. Met dat in gedachten schreven we hieronder de volledige versie voor je uit, en daaronder de aangepaste versie. Je weet wel, voor normale mensen zoals jij en ik… nee grapje, ook die is intens moeilijk en zwaar. Hoe dan ook; het gaat erom dat je ‘m in 14 minuten doet. Succes met de spierpijn morgen, overmorgen en de dag erna. Minstens.  

 

CrossFit Open Workout 18.3

In 14 minuten doe je:

2 rondes van:
100 x double-unders
20 x overhead squats op 52kg
100 x double-unders
12 x ring muscle-ups
100 x double-unders
20 x dumbbell snatches 22.5kg
100 x double-unders
12 x bar muscle-ups

 

Ja we weten het, deze training is INSANE. Daarom hieronder een aangepaste versie die nog steeds insane is, maar dan zonder hoofdletters. Komt ‘ie:

 

In 14 minuten doe je:

2 rondes van:
100 x single-under skips
20 x overhead squats at 20kg
100 x single-under skips
12 x chin-over-bar pull-ups
100 x single-under skips
20 x dumbbell snatches at 16kg
100 x single-under skps
12 x chin-over-bar pull-ups


Volg je Men's Health al op Facebook en Instagram?
Onderzoekers ontdekten waarom je je week moet beginnen met bankdrukken. 
Een vloer is alles wat je nodig hebt. 
Je hebt heus geen gewichten of een sportschoolabonnement nodig om je broekspijpen te vullen.
En waarom je deze oefening in je workout moet integreren.
Je hebt je namelijk vast wel eens afgevraagd waarom je iedere keer weer zo’n spetterende show weggeeft tussen de lakens. Het heeft niets dus echt niets met je woest aantrekkelijke uiterlijk te maken en ook niet met je satijnen Playboy-dekbed.