Foto: Getty

In 4 simpele oefeningen naar het wasbord van je dromen

Fitness

Je hebt heus geen geavanceerde fitnesstoestellen nodig voor een strakke buik.

Het enige nadeel aan een sixpack? Je krijgt ‘m niet cadeau. Het vereist een rotsvaste motivatie, maandenlange (zware) training en een ijzersterke discipline. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het opschonen van je eetpatroon. Maar daar gaat dit artikel niet over. Waar we je wel bij gaan helpen, is je training. Dit is echter geen gewoon schema – je doet ‘m namelijk in het zand. Op die manier moet je core extra hard werken om stabiel te blijven. Plak dit circuit op een zonnige winterdag achter je hardlooptraining op het strand, dan reken je dankzij een flinke dosis vitamine D gelijk af met die tergende winter blues.

Draaiende planks

Hier train je niet alleen je buikspieren mee, maar ook je schouders en armen – niet geheel onbelangrijk. Begin in een plankpositie. Verplaats het gewicht naar je rechteronderarm, draai een kwartslag met je lichaam en lift je linkerhand zijwaarts de lucht in – net zolang tot je uitgestrekte arm zich recht boven je schouder bevindt. Keer terug in je startpositie en draai de andere kant op.
3 sets van 10 reps per arm

Fietsen

Deze oefening lijkt op het eerste gezicht misschien niet zo effectief, maar vergis je niet: naast sterke buikspieren werk je tijdens het luchtfietsen ook aan strakkere binnenbenen. Ga plat op je rug liggen, met je handen achter je hoofd en je schouderbladen iets boven de vloer. Breng je linkerelleboog naar je rechterknie en vice versa.
4 sets van 20 reps per kant

Russian twist

Bij een perfect afgetraind middenrif mag een mooi setje schuine buikspieren niet ontbreken. Train zowel je rechte als je schuine abs met de Russian twist. Ga zitten (zo rechtop mogelijk, om pijn in je onderrug te voorkomen). Je knieën zijn gebogen en je voeten zweven boven de grond. Draai je bovenlichaam naar links, terug naar het midden, naar rechts en weer terug naar je startpositie. Dat is één. Gaat dat je te makkelijk af? Houd elke beweging twee seconden vast.
4 sets van 15 reps per kant

Toe touches

Voel je het al branden? Helaas, want je hebt nog één oefening te gaan. Sluit je training af met toe touches. Ga op je rug liggen, met je benen uitgestrekt in de lucht. Raak met je linkerhand je linkervoet aan, ga weer liggen en wissel van kant. Maak het iets moeilijker door steeds je tegenovergestelde voet aan te tikken, van linkerhand naar rechtervoet dus.
3 sets van 10 per kant

 


Volg je Men's Health al op Facebook en Instagram?

 

Onderzoekers ontdekten waarom je je week moet beginnen met bankdrukken. 
Een vloer is alles wat je nodig hebt. 
Je hebt heus geen gewichten of een sportschoolabonnement nodig om je broekspijpen te vullen.
En waarom je deze oefening in je workout moet integreren.
Je hebt je namelijk vast wel eens afgevraagd waarom je iedere keer weer zo’n spetterende show weggeeft tussen de lakens. Het heeft niets dus echt niets met je woest aantrekkelijke uiterlijk te maken en ook niet met je satijnen Playboy-dekbed.