Doen: deze 18-minuten workout zorgt voor een fit lijf - nog vóór de lente

Fitness

Van kickstand deadlifts tot squat jacks: deze training pakt elke spiergroep aan.

Doe deze 18-minuten workout twee keer in de week en je zit nog voor de lente een stuk beter in je vel. Wat heb je nodig? Twee halters en een elastiek/fitnessband. De eerste vijf oefeningen doe je zonder rust tussendoor en daarna probeer je ze twee of drie keer te herhalen. Daarna kun je 30 seconden rust nemen tussen de herhalingen. Als laatste herhaal je de eerste oefening zo vaak mogelijk in 30 seconden. Doe hetzelfde met de tweede oefening. Let's go! 

1. Kickstand deadlift met fitnessband

Ga met je voeten op heupbreedte afstand van elkaar staan, met een fitnessband om je bovenbenen en een halter in elke hand. Stap met je linkerbeen naar achteren zodat je op je met die voet tenen staat. Houd je rug recht en buig voorover tot de gewichten zich iets onder je knieën bevinden en span je bilspieren aan. Doe dit ook omgekeerd zodat je weer in de beginpositie staat. Herhaal dit 12 keer en doe dan hetzelfde met je andere been.

  
2. Squat jacks met fitnessband

Ga in de squathouding staan met je voeten op heupbeedte van elkaar en een fitnessband om je bovenbenen. Blijf laag terwijl je met beide benen zo ver als je kunt naar buiten springt. Daarna spring je weer terug. Herhaal dit 12 keer.

  
3. Plank push-ups met halters

Neem de plank houding aan met je handen onder je schouders en leg een halter aan de rand van je mat. Zak door je armen zodat je op je onderarmen steunt en kom dan weer omhoog. Pak de halter met je ene hand op en leg hem aan de andere kant van de mat neer terwijl je de plank positie aanhoudt. Zak daarna weer door je armen en kom weer omhoog. Pak de halter nu met je andere hand en leg deze weer aan de andere kant van de mat neer. Herhaal 12 keer.

    
4. Curtsy lunge (met bicep curl)

Ga staan met je voeten op heupbreedte, je ellebogen gebogen en een halter in elke hand. Stap met je linkerbeen naar rechtsachter, buig je knieën naar beneden in een lage lunge. Breng de halters omlaag en weer terug naar je schouders. Stap daarna met je linkerbeen naar links voor. Buig weer door je knie. Stap daarna je linker voet weer terug naar de beginpositie. Doe dit zes keer en herhaal dan aan de andere kant. 

  
5. Plank walk met fitnessband

Begin in de push-up positie met een fitnessband rond beide polsen. Span je core aan als met beide voeten zo ver mogelijk naar de linkerkant stapt. Zet daarna je voeten weer terug. Steek je linkerhand zo ver mogelijk naar voren en zet hem daarna weer terug onder je schouder. Stap daarna zo ver mogelijk naar de rechterkant en steek nu je rechterhand zo ver mogelijk naar voren om die dan weer terug te zetten. Herhaal dit 12 keer.

  
6. Reverse lunge en press

Ga met je voeten op heupbreedte uit elkaar staan, neem een halter in je rechterhand en laat die rusten op je rechter schouder. Je linkerarm steek je uit naar de zijkant. Span je core aan en zet met je linkerbeen een stap naar voren, waarna je in een lage lunge zakt. Zet je voet weer terug en til het gewicht boven je hoofd. Laat de halter weer zakken en ga weer met je voeten op heupbreedte staan. Doe dit zo vaak als je in 30 seconden kunt doen en herhaal dan aan de andere kant.

  
7. Plank jacks, one star-combinatie

Begin weer in de push-up positie met je handen onder je schouders. Span je core aan als je met beide benen naar buiten springt en daarna weer naar binnen. Herhaal dit nog een keer en spring dan naar voren. Ga rechtop staan en spring zo hoog als je kunt met je armen en benen wijd uit elkaar, als een ster (deze ken je als de jumping jack). Stap dan weer in de push-up positie. Doe dit zo vaak als je 30 seconden kunt.

Gebruik deze 5 warming-up oefeningen om je schouders gezond en sterk te houden.
Wijze woorden van Arnold Schwarzenegger, The Rock, Cristiano Ronaldo en andere iconen. Laat je motiveren door deze fitte mannen, om alles uit je workout te halen.
Zo ging hij in korte tijd van spierbonk naar zwaargewicht en weer terug.
Dit kan je doen om weer vet te verliezen