De training voor meer gains en een goed humeur

Fitness

Liever naar de sportschool dan aan de antidepressiva.

Recent onderzoek stelt dat het aantal mensen dat antidepressiva gebruikt stijgt. Dit is een groot probleem, maar je kunt er (voor een deel) iets tegen doen. Sporten wordt namelijk in verband gebracht met een beter humeur.

Zo doe je ‘t:

Jog 5 minuten, vervolgens sprint je 3 minuten hard op 80% van je volle vermogen. Dit kickstart de kettingreactie die je high veroorzaakt. Houd vervolgens een comfortabel ritme aan (op 60% van je volle vermogen) voor de overige 20 minuten.

01

Treadmill run

1

Sets: 1 / Herhalingen: 30 min / Rust: Zo min mogelijk

Ren je gehele workout op een vast tempo.

 

02

Dumbbell incline fly

2

Sets: 3 / Herhalingen: 15 / Rust: 60 sec

Houd een dumbbell in elke hand en lig op een schuine bank. Start met je armen direct boven je gestrekt en laat langzaam naar de zijkant zakken, waarbij je een lichte buiging bij je ellebogen behoudt. Draai de beweging om en breng je armen weer boven je, herhaal.

 

03

Lying dumbbell triceps extension

3

Sets: 3 / Herhalingen: 15 / Rust: 60 sec

Pak een paar dumbbells en zit aan het einde van een platte bank. Lig op je rug en til de dumbbells boven je hoofd waarbij je een neutrale greep vasthoudt, handpalmen naar elkaar. Buig bij je ellebogen en houd je bovenarmen stil, laat de dumbbells zakken tot ze op oorhoogte zitten. Span je triceps aan en til de dumbbells terug in je startpositie.

 

04

Incline hammer curl

4

Sets: 3 / Herhalingen: 15 / Rust: 60 sec

Zit op een schuine bank en houd een dumbbell in elke hand, langs je zij. Houd je bovenarm stil en je handpalmen naar elkaar toe, til de dumbbell tot je schouders. Breng ze terug naar beneden tot je zij en herhaal.

Relax. De volgende set stretches minimaliseren de pijn waarmee je morgen wakker wordt, creëren een eigen euforisch gevoel en verbeteren de manier waarop je lichaam op stress reageert.

 

 

05

Side planks

5

Sets: 2 / Herhalingen: 60 sec aan elke kant / Rust: 30 sec

Lig op je linkerzij met je kniën recht en breng je bovenlichaam omhoog zodat het gewicht op je onderarmen rust. Span je buikspieren aan en til je heupen op tot je lichaam een rechte lijn vormt. Houd deze positie vast terwijl je diep in- en uitademt. Rol op je andere zij en herhaal aan de andere kant.

 

06

Downward dog stretch

6

Sets: 2 / Herhalingen: 60 sec / Rust: 30 sec

Begin op handen en knieën, duw dan je heupen naar het plafond toe. Recht je armen en duw je schouderbladen naar binnen, duw je voeten in de vloer.

 

Onderzoeken tonen aan dat deze volgende oefening angst vermindert.

07

Child’s pose stretch

7

Sets: 2 / Herhalingen: 60 sec / Rust: 30 sec

Ga op handen en voeten staan. Strek je armen naar voren op de grond, ga met je achterwerk naar achteren op je hielen zitten. Hoofd tussen je armen, kijk naar de vloer. Adem diep in en uit. Blijf in deze positie zitten.

Met deze oefening verbrand je meer calorieën.
Je training professioneel laten structureren kan bijdragen aan meer spiergroei.
Aldus een TRX-instructeur, een HIIT-instructeur en een personal trainer.
Zo bouw je een stevige basis – en daar heb je voor eeuwig profijt van!
Van Domburg tot Vlieland: we bieden je een lijst van de beste surfscholen die Nederland in de aanbieding heeft. Weer eens wat anders. En ja, ook bij jou in de buurt.