De burpee-challenge: 210 stuks in amper 15 minuten

Fitness

Spring en sprint jezelf in vorm. 

Stel je voor dat je in de gevangenis zit en omringd bent met muren. Je hebt niets anders dan een bed,  een wasbak en een toilet. Wanneer de celdeur opengaat, is je veiligheid afhankelijk van je fitheid.  In dat geval  - en in veel andere gevallen buiten de gevangenis om -  is dit de perfecte voorbereiding.

>> 25 burpee-variaties voor een sterker lichaam > 

Deze Burpee-workout is namelijk niet voor de watjes – het vereist veel kracht, snelheid en extreme conditie. Dit zijn skills die je kunt trainen om je een lastiger doelwit te maken voor kwaadwillenden.

De truc is om deze workout zo snel mogelijk af te ronden, terwijl je ondertussen goed op je vorm let. Als je binnen 15 minuten klaar bent, mag je jezelf een flinke klop op je schouder geven en ben je waarschijnlijk één van de fitste mensen in je vriendenkring – en misschien wel daarbuiten.

Zo ga je te werk:

Ga in de hoek van de kamer staan en doe 20 burpees zonder pauze. Ren vervolgens naar de andere hoek van de kamer en doe er 18. Herhaal dit tot je bij 1 burpee bent. Rust alleen wanneer nodig. 

Gerelateerd: Total body workout met burpees


Volg je Men's Health al op Facebook en Instagram?
Met deze oefening verbrand je meer calorieën.
Je training professioneel laten structureren kan bijdragen aan meer spiergroei.
Aldus een TRX-instructeur, een HIIT-instructeur en een personal trainer.
Zo bouw je een stevige basis – en daar heb je voor eeuwig profijt van!
Van Domburg tot Vlieland: we bieden je een lijst van de beste surfscholen die Nederland in de aanbieding heeft. Weer eens wat anders. En ja, ook bij jou in de buurt.