Coverchallenge Henry vs. Maxim: de eerste week

Fitness

Henry Schut en Maxim Hartman, collega’s van Eredivisie op vrijdag, hebben elkaar uitgedaagd om op de cover van Men’s Health september te komen. Wekelijks houden ze je op de hoogte van hun sportieve vorderingen.

Maxim Hartman:

DE EERSTE WEEK - let the games begin
‘De media-aandacht voor dit spierenspektakel viel mij wat tegen. Maar dat komt omdat Henry niet heel hot is, denk ik. Hij probeerde achter mijn rug om in een aantal radioshows (die toch al niet het luisteren waard zijn) extra aandacht (lees: bevestiging) te krijgen. Leuk voor hem.
RTL Boulevard wees ik af omdat ik dacht dat Albert Verlinde daar nog werkte. Ik haat die gast, maar gelukkig is hij met pensioen. Als Beau van Erven Dorens presenteert wil ik best langskomen. Jammer genoeg had ik met Oud en Nieuw zoveel gedronken had dat ik een flinke kater had. Vervolgens kreeg ik de griep, waardoor ik vijf dagen bedlegerig was. Natuurlijk is griep geen smoes om niet te trainen dus werd een handknijpertje m’n beste vriend.
Henry komt ondertussen met allerlei lulsmoesjes over dat hij moest werken. Blablabla.

Dag 2. Maxim is wat ziekjes maar strijdbaar! @menshealthnl @sportsworld_amsterdam #geefnooitop

A video posted by Henry versus Maxim (@henry_versus_maxim) on

De toekomst zie ik met alle vertrouwen tegemoet. Inmiddels ben ik na 8 dagen al 2,5 kilo afgevallen (dank u, griep) en train ik het geheim ook op andere plekken extra. Morgenavond bij Jinek zal ik samen met Henry voor Schut uitleggen hoe het allemaal zit.’

Henry Schut:

DE EERSTE WEEK - the naked truth!
‘De eerste week van onze Challenge zit erop. Half medialand dook op ons; een officieel ANP bericht waren we zelfs! Ja, ja, Nederland houdt zich graag met bloedserieuze zaken bezig!

Domien was eerlijk tegen me in de ochtendshow van 3FM: hij gaf toe dat hij hoopt dat Maxim wint. Volgens hem zou dat namelijk de grootste verrassing zijn. Hij heeft een punt - een goede reden om nog meer m'n best te doen. Het prikkelt extra! Dus dank daarvoor Domien!
Gijs 2.0, oftewel Gijs Staverman, de lunchman van Radio 2, nodigde me uit om het eindresultaat van de challenge in juli in de studio te komen showen. Daar kom ik natuurlijk niet onderuit. Nu heb ik er dus een soort mini-challenge bij: m'n blote torso showen in een radiostudio. Met - volgens Gijs - een aantal redactrices als publiek.
Tot slot waren daar Shownieuws, RTL Boulevard, kranten, websites en Radio 10 met de ochtendmannen Lex en Lex, van wie de ene Lex ook geprobeerd heeft om zo fit mogelijk te worden. Hij hield 't precies een week vol. Oftewel: gefeliciteerd Maxim, je bent nu al verder gekomen!

Dag 2. Beterschap Maxim! #detourwachtopniemand

A photo posted by Henry versus Maxim (@henry_versus_maxim) on

Verder was de eerste week er meteen één waar ik weinig hoop uit heb geput. Vier van m'n vijf gymsessies voelden stroef (beetje moe, zou Romario zeggen), ik had eigenlijk niet één echt goede knallende sessie.
Vrijdag, zaterdag en zondag maakte ik 17 uur live radio in Thialf Heerenveen (EK schaatsen). Een locatieklus, inclusief hotelovernachtingen in Oranjewoud (ook wel: the middle of nowhere) in Friesland. Normaalgesproken train ik ook op vreemde bodem goed. Ik zoek een sportschool op of doe alles wat ik kan in de gym van het hotel. Deze keer had ik daar letterlijk geen tijd voor. Daarbij kwam dat de hotelgym welgeteld uit twee dumbbells, 1 multi-fitnessapparaat (dat eigenlijk niks kan) en een paar cardiotoestellen bestond. Ben er toch maar een uurtje aan de slag gegaan. Het enige uurtje dat over was.

Maaarrrrr, daar staat tegenover dat ik keurig netjes eten had meegenomen naar de locatie. Zwarte rijst (aanrader!), kip, broccoli, eiwitten, sportrepen, komkommer... ik had t allemaal bij me. Vanochtend zag ik daardoor in de spiegel iets dat verdacht veel op een sixpack leek. Op naar een week met harder trainen. En op naar Jinek, morgenavond.

P.S. Huilie huilie, Maxim. Alle radiozenders wilden jou ook spreken. Maar je durfde niet of had je verslapen! Zo word je nooit een fitnessbeest.’

 

Met dank aan Sports World Amsterdam, Atelier de Fer, Sportcity en Arie Boomsma

Vind een trainingspartner en kom erachter wie het eerste finisht.
Tyson Fury (zwaargewicht bokskampioen) geeft het goede voorbeeld.
Je wilt van je kippenpoten af? Dan wordt het tijd voor deze aanpak!
Deze 3 oefeningen zijn net wat uitdagender dan de standaard buikspieroefening.
Men's Health-trainer Chief Brabon legt zijn tactiek uit en geeft je een schema.
Vet verbranden hoeft heus niet veel tijd te kosten.