4 manieren om je trainingen vol te houden deze zomer

Fitness

Laat stranddagen niet je workoutschema saboteren. Met deze tips kun je genieten van allebei.

De zomer is voor velen het favoriete seizoen: zongekleurde biceps, extra vitamine D en veel vrouwen in bikini. Helaas valt dat niet altijd even goed te combineren met je trainingsschema. Dat is logisch, de zon roept je. Maar het zou zo jammer zijn als iédere workout wordt ingewisseld voor een BBQ of stranddag.
 
Daarom deze herkenbare redenen waarom je een training skipt en hoe je dit kunt aanpakken.
 
 
1. EEN MOOIE DAG VERSPIL JE LIEVER NIET IN DE SPORTSCHOOL
Waarom zou je tijd verdoen onder de TL-lampen als buiten de zon schijnt? Je lijkt wel gek. Daarom moet je ook buiten gaan sporten. Ga een stuk hardlopen in een park waar outdoor fitnessapparaten te vinden zijn! Of ga een middag surfen, roeien of skaten. Zo kom je toch aan je beweging, én geniet je van de zon.
 
2. JE KUNT NIET GOED TEGEN DE HITTE
Het is waar dat je extra voorzichtig moet zijn als je gaat sporten onder de felle zon – je kunt oververhit raken of uitgedroogd raken. Maar met de juiste voorbereidingen zijn er echt wel sporten die juist heerlijk verfrissend zijn, ook tijdens hogere temperaturen. Wat dacht je van een flinke workout in het zwembad of zee? Geen toegang tot water? Ga fietsen! Je maakt van je snelheid een automatische airco en je kunt gewoon flesjes water meenemen. Denk eraan je goed in te smeren met zonnebrandcrème.
  
3. JE BENT VEEL ONDERWEG/OP REIS
Tuurlijk hangt je agenda aan elkaar van tripjes en reisjes. Maar dat geeft je geen excuus om niet te sporten. Probeer deze top 10 oefeningen met je eigen lichaamsgewicht. Meer inspiratie? Klik HIER.
 
 
4. JE AGENDA ZIT VOL MET SOCIALE AANGELEGENHEDEN
Picknicks, dakterrasfeestjes, happy hours, BBQ’s, tuinfeestjes; met zoveel leuke dingen in je agenda is het soms moeilijk je workout in te plannen. Geen zorgen, doe deze 10-minuten durende workout waarmee je je hele lichaam traint.

 

Dit artikel stond oorsponkelijk op: Womenshealthmag.nl.

Vind een trainingspartner en kom erachter wie het eerste finisht.
Tyson Fury (zwaargewicht bokskampioen) geeft het goede voorbeeld.
Je wilt van je kippenpoten af? Dan wordt het tijd voor deze aanpak!
Deze 3 oefeningen zijn net wat uitdagender dan de standaard buikspieroefening.
Men's Health-trainer Chief Brabon legt zijn tactiek uit en geeft je een schema.
Vet verbranden hoeft heus niet veel tijd te kosten.