Onderzoek: Wat vindt de vrouw nou echt van lichaamshaar?

Cover contest

Keiharde feiten per lichaamsdeel. 

Lichaamshaar is mannelijk, toch?  Wij denken zelf misschien van wel, maar hoe zit het eigenlijk met de dames? En los van het feit of het mannelijk is, vinden ze een beetje lichaamshaar überhaupt wel mooi, of niet? NIVEA MEN ondervroeg 302 Nederlandse vrouwen naar hun lichaamshaar-voorkeuren bij mannen, waaruit een aantal verrassende conclusies zijn getrokken. Dit zijn de belangrijkste dingen die je als man moet weten.  

Waar willen vrouwen liever geen haar zien?

Er zijn wel degelijk plekken waar woeste haren – in de ogen van de dames – niet echt welkom zijn. Zo gaf een derde van de vrouwelijke ondervraagden aan dat de rug en schouders bij voorkeur volledig haarvrij dienden te zijn. Ook een behaarde onderrug is bepaald geen pre, aldus 31 procent van de dames.

Fun fact: 45 procent geeft aan dat zij hun partner in het verleden hebben gevraagd om bepaalde delen van hun lichaam te scheren.

En daarbeneden dan?

Terechte vraag! Maar liefst 44 procent van de vrouwen vindt getrimd daarbeneden aanzienlijk mooier dan geheel onverzorgd. Dat is duidelijk een pre voor een klein deel van hen, maar voor het merendeel is het niet per se een totale afknapper wanneer jouw zaakje niet getrimd of geschoren is; slechts een kwart van de vrouwen knapt hier echt op af. Overigens hebben we het nu alleen over de voorkant, want voor de achterkant gelden weer totaal andere voorkeuren.

20 procent vindt een gladgeschoren billen namelijk het mooist. En 29 procent geeft weer aan dat een beetje bijtrimmen volstaat, terwijl de ruime meerderheid (51 procent) aangeeft dat het prima is om het daarachter te laten voor wat het is. In de meeste gevallen zit je dus veilig als je dit deel van je lichaam overslaat bij je groomingbeurt.

Ook de mannelijke armen en benen ontspringen de dans. Minder dan 1 op de 10 vrouwen geeft aan dat ze arm- of beenhaar een afknapper vinden. Yes, dat scheelt weer! Stel je voor dat je daar ook nog aan moest denken als man.

Wat vinden vrouwen van okselhaar bij mannen?

Last but not least: onze oksels. De laatste jaren zien we een toename van mannen die ook het haar onder de armen weghalen of bijwerken – met name onder sporters is dit een trend. De dames echter, zijn daar - verrassend genoeg - minder kritisch over. 74 procent ziet okselhaar  bij mannen niet als een afknapper. Een beetje bijwerken met een schaar of trimmer is voor 34 procent van hen al meer dan genoeg moeite.

Eindoordeel

Op de stelling dat lichaamshaar je mannelijker maakt, was het merendeel van de vrouwen (55 procent) het volledig eens. Dit is uiteraard goed nieuws voor zowel de behaarde als onbehaarde mannen van Nederland aangezien het bijna 50/50 is. Toch is het wel goed om te weten dat 6 op de 10 dames mannen die hun lichaamshaar verzorgen, iets hygiënischer vinden. Met andere woorden: in de meeste gevallen een beetje verzorgen kan nooit kwaad, in ogen van de vrouw.

Gerelateerd: Word jij het nieuwe covermodel van Men's Health?

De winnaar van onze NIVEA MEN Covermodel Contest geeft het goede voorbeeld. 
"Ik vind het moeilijk over mezelf te zeggen dat ik de beste van de 3 was."
Als je deze tips opvolgt, sla je nooit een flater.