Peulvruchten

Hoofdpijn heeft vaak te maken met een te laag bloedsuikergehalte. Je lichaam neemt koolhydraten uit peulvruchten langzaam op, waardoor je bloedsuikerspiegel niet continu schommelt maar stabiel blijft. Bonen en linzen bijvoorbeeld geven je lichaam langdurig energie. Ook havermoutpap voorziet je lichaam langdurig van energie en helpt daardoor je bloedsuikerspiegel op peil te houden.

Water

Je kunt hoofdpijn krijgen als je te weinig drinkt. Houd daarom je vochtbalans op peil en drink zo’n 2.5 liter vocht – dat is inclusief koffie en thee - per dag. Zo voorkom je dat je lichaam uitdroogt.

Gember

Van flinke hoofdpijn kun je behoorlijk misselijk worden. Gelukkig kun je daar wat aan doen, met behulp van gember. Probeer gekonfijte gember, eet een paar gemberkoekjes of neem gember in supplementvorm. Je kunt ook gemberthee zetten. Uit onderzoek blijkt overigens dat gember ook kan helpen om migraine te voorkomen.

Eet vetarm

Houd het vetgehalte in je voeding in de gaten. Vet eten verhoogd de hoeveelheid bloedlipiden (bloedvetten) in je lichaam en er is een sterk verband tussen bloedlipiden en verschillende soorten hoofdpijn. Door vetarm te eten krijg je waarschijnlijk vanzelf meer koolhydraten binnen. Die zorgen voor een toename van de stof serotonine: een laag serotoninegehalte veroorzaakt migraine.

Laat gefrituurd voedsel, worstjes en ander overduidelijk vet eten staan en haal je eiwitten en andere voedingsstoffen uit vetarme bronnen zoals gevogelte. Vis – en dan vooral witte vis – is ook een prima alternatief omdat het rijk is aan onverzadigde vetten. Deze vetten zijn in tegenstelling tot verzadigde vetten in ‘slecht’ voedsel juist heel gezond.